Madrassa

Een moderne online leerschool waar je spelenderwijs Arabisch leert en je Islamitische basiskennis vergroot.

Lees snel hoe je ons kunt helpen en wat wij met jouw hulp graag willen bereiken. Steun ons om Madrassa te realiseren!

Doneer via iDeal Like ons op FB/hudhudapps


Wat is Madrassa?

Waarom Madrassa?

Een van de meest terugkerende feedback van onze gebruikers is het ontbreken van een online leerplatform waar jong en oud de Arabische taal en islamitische basiskennis op een eenvoudige manier kan leren.

Om beter zicht te krijgen in wat nodig is hebben wij specialisten in het onderwijs geïnterviewd en een marktverkenning naar slimme software uitgevoerd. Dit heeft de volgende twee belangrijke bevindingen opgeleverd:

De methodologie: Adaptief leren, hierbij worden de resultaten en de voortgang van iedere individuele leerling realtime gevolgd en gemonitord door intelligente software. Op basis van de verzamelde data wordt het leermateriaal realtime aangepast aan wat – op dat moment – het beste bij de leerling past. De software houdt daarbij rekening met het niveau, de leerstijl en de voorkeuren van de leerling. Onderzoek toont aan dat gebruikers 10% hogere resultaten halen in 40% minder tijd.

De technologie: Gamification, de leukste en snelste manier om iets aan te leren is om spelelementen en speltechnieken te gebruiken. Dit werkt motiverend en is een bewezen techniek die sterk in opkomst is, ook in het onderwijs.

Geslaagde pilot

Begin 2018 hebben wij Adaptief leren en Gamification gecombineerd in één online leerplatform en aangeboden aan twee gescheiden testgroepen. De resultaten waren overweldigend en het enthousiasme bij de leerlingen en de ouders was zeer aanmoedigend.

Voorbeeldvragen:

Zet in de juiste volgorde van sallah Duhr
Hoe heet dit object in het Arabisch?
Hoe heet dit dier in het Arabsich?
Sleep het juiste antwoord
Verbind de woorden met dezelfde betekenis
Zet de Adhaan in de juiste volgorde
Bekijk de prestaties van jouw kind
Completeer de familieboom van de profeet v.z.m.h.

Hoe nu verder?

Nu de juiste formule gevonden is, willen wij deze pilot verder ontwikkelen tot een moderne online leerschool dat de naam Madrassa gaat dragen. Madrassa moet een volwaardige leerplatform worden waar onze gemeenschap op heeft gewacht.

Een nieuwe standaard voor Arabische scholen, maar ook voor iedereen thuis op de tablet of smartphone. De mogelijkheden zijn groot. In fase één willen wij starten met het aanbieden van Arabische taalcursussen en islamitische thema’s. In de fasen daarna willen het platform uitbreiden. Hierbij kunt u denken aan hadj-informatie, reviews van hadj-gangers, aljanaza en Ramadan notificaties, aankondigingen van islamitische feestdagen etc.
Hoe kan je helpen en wat willen wij met jouw hulp bereiken?

Met eigen financiën en beperkte middelen hebben wij het huidige aanbod van Hud Hud ontwikkeld Al-hamdu lilaah. De pilot heeft de werking van de formule bewezen...

Met jouw hulp willen wij Madrassa daadwerkelijk realiseren en in schappelijke abonnementsvormen beschikbaar maken voor iedereen. Wij hopen op jouw financiële steun, maar ook op jouw hulp door deze folder binnen je netwerk te verspreiden. Het bedrag dat nodig is voor het realiseren van van Madrassa is € 65.000,-. De werkzaamheden die hierbij horen zijn:
 • Software aanschaf, aanpassen en hosting.
 • Content creëren, invoeren en leermethoden inrichten.
Wat hebben we tot nu toe bereikt?

Afgelopen jaren heeft Hud Hud veel tijd en energie gestoken in een aantal iOS apps die wereldwijd gebruikt worden. Voor de iPhone en iPad hebben we de volgende apps uitgebracht:

 • iQuiz *
 • Een app met meer dan 500 basisvragen en antwoorden over de Islam. Voor Android gebruikers bieden we een online versie via de hudhud.nl
 • Basis Dua *
 • Deze app bevat de belangrijke basis dua`s die je dagelijks nodig heeft. De dua`s zijn verklaard in het Nederlands.
 • 99 namen van Allah s.w.t.
 • Deze dient als ondersteuning bij het memoriseren van de 99 namen. De Arabische namen zijn verklaard in het Fonetisch, Nederlands, Turks, Engels en Frans.
 • Aljanaza Alert
 • Dit is een pilot app en is bedoeld om mensen op de hoogte te stellen van een geplande Aljanaza gebed binnen hun regio.
* Deze apps staan in de top 5 van de AppStore Nederland (voorbeeld zoekterm: islam)

Over Hud Hud

Hud Hud is een jonge en dynamische organisatie met een hoge ambitie. Wij ontwikkelen apps waarop authentieke islamkennis op een laagdrempelige manier beschikbaar wordt gesteld aan iedereen die geïnteresseerd is.

Onze apps zijn massaal gedownload en gedeeld. De Afgelopen jaren heeft Hud Hud vanuit de hele wereld, van zowel moslims als niet-moslims, veel positieve reacties ontvangen. Hieruit blijkt o.a. dat er een grote behoefte is aan een breder platform en een groter aanbod. Hud Hud wilt graag voorzien in deze behoefte. Wij willen groeien naar een actieve online gemeenschap (Madrassa).

Op www.hudhud.nl vind je meer informatie over Hud Hud
Wil je doneren?
Dat kan via onze website met iDeal of via een bankoverschrijving:
 • ING: NL61 INGB 0006902994
 • Ten name van Lamicy
 • Hud Hud is een intiatief van Lamicy. Wil je meer weten hierover? mail ons naar info@hudhud.nl
Moge Allah het nut van jouw kennis en die van ons, van grote waarde laten zijn.
Contact ons

Wil je meer weten? Neem gerust contact (info@hudhud.nl) op met ons of kijk op www.hudhud.nl.

Wij staan in de startblokken en hopen met jouw bijdrage een steun in de rug te krijgen.

Baraka Allahu fiekoem.